Ventilatiekanalen

Een gezond binnenklimaat creëren, een hele uitdaging! Daarvoor heeft u een fabrikant met expertise nodig. Dankzij Profi-Air® slaapt u op twee oren. Hun kanalensysteem bestaat uit semi-flexibele ventilatiekanalen die geproduceerd worden door Fränkische Rohrwerke uit Duitsland.

Het kanalensysteem staat synoniem voor topefficiëntie. Enerzijds het resultaat van beperkt drukverlies van het kanalennet. Elk kanaaltype van Profi-Air® wordt namelijk tijdens productie voorzien van een uiterst gladde binnenlaag waardoor het drukverlies in de installatie beperkt blijft. De antibacteriële en antistatische eigenschappen van deze laag die werd aangebracht in de massa, zorgen er voor dat ophopingen van schimmels en stof worden beperkt en dat de ventilatiekanalen gemakkelijk kan gereinigd worden.

Anderzijds is er de maximale luchtdichtheid. Ook hierop scoren onze semi-flexibele kanalen extreem goed, aangezien de leidingen altijd uit 1 stuk worden geplaatst tussen de luchtverdeelkast en het ventielaansluitstuk. Dit geeft als bijkomend voordeel dat overspraak tussen de verschillende lokalen wordt vermeden.  Bovendien laat deze werkwijze u ook toe om achteraf nog een grondige kanaalreiniging te kunnen doorvoeren. 

De Profi-Air® ventilatiekanalen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, elk met hun eigen specifieke capaciteit en eigenschappen. Zo zijn de ronde kanalen in ø63, 75 en 90mm zeer flexibel en eenvoudig te plaatsen en zal de tunnelvariant vooral een oplossing bieden in situaties waarbij de inbouwhoogte en/of vrije ruimte eerder beperkt is. 

 

Ronde ventilatiebuisRonde ventilatiebuis:
Ø63mm – 25m³/h,
Ø75mm – 36m³/h,
Ø90mm – 50m³/h

Download de technische fiche

 

 


TunnelbuisTunnelbuis:
50m³/h

Download de technische fiche